art-1

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te reclădești pe tine însuți! Ignorarea Sinelui atrage multe nenorociri și necazuri, care pot fi observate în viețile ființelor umane …

Victima creează meticulos și inconștient, condițiile pentru atragerea călăului ei … În negura existenței sale, victima țese timp îndelungat plasa înspăimântătoare în care să-și captureze călăul …

Nu răul este violent, ci necunoașterea lui. Violența este reverberația unui interior tulburat, efectul unor crime lăuntrice.

Milioane de oameni sunt vii și sinceri numai când sunt amenințați. Doar când întâlnesc pe cineva sau ceva mai violent decât ei devin umani. Se alătură pacifiștilor, se duc să-și ia grade în toate armatele salvării de pe planetă, devin apostoli ai umanitarismului, apărători ai păcii, fără a ști că ei înșiși sunt violenți și, în mod inconștient, propovăduitori ai conflictelor și contradicțiilor.

Omenirea clădește instituții caritabile, organizații umanitare, mișcări filantropice, care reprezintă încarnările falsității și degradării ei… Altruismul și umanitarismul sunt doar niște moduri de a ascunde de ei înșiși propria lor violență, de a se separa și distanța unul fața de celălalt. Bunăvoința, generozitatea și iubirea se degradează și se materializează, într-un suflet cerșetor; în cea mai deplină neînțelegere a semnificației reale a sintagmei: «Fă ceva pentru alții», în cea mai evidentă și categorică degenerare a carității.

Fragment extras din Școala Zeilor – autor Elio D Anna